chapter09.jpg

Putevima prošlosti

Trajanje projekta: 1. siječnja 2017. – 1. siječnja 2020.

Opći cilj projekta: Obnova kulturne baštine na otoku Korčuli, Mljetu i Dubrovačkom primorju s ciljem stvaranja integralne kulturno-turističke destinacije

Vrijednost projekta: 32,6 milijuna kuna

Financijska podrška: Europska unija – Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014-2020 (85%)

Projekt provode: Dubrovačko-neretvanska županija, Regionalna razvojna agencija DUNEA, Korčulanska razvojna agencija KORA, Sveučilište u Dubrovniku, Hrvatski restauratorski zavod, Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, Obrt za restauriranje namještaja Depolo, Dominium travel

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije predstavila je kulturnu i etnografsku ponudu ruralnih i otočnih dijelova Županije pod zajedničkim brendom „Putevima prošlosti“ na turističkom sajmu „Destinations: Holiday and Travel Show“ koji se održava od 31. siječnja do 3. veljače 2019. u Londonu.

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije i Dominium Travel, projektni partneri EU projekta Ruralna poučna, turističko-etnografska turistička atrakcija na španjolskom Međunarodnom turističkom sajmu koji se održava od 23. do 27. siječnja u Madridu predstavili su turistički brend Putevima prošlosti.


(Dubrovnik, 13. – 27. rujna 2018.)

U sklopu projekta Ruralno poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija, financiranog iz strukturnih fondova EU-a, predviđeno je uspostavljanje laboratorija za mikropresjeke u Restauratorskom odjelu Dubrovnik Hrvatskog restauratorskog zavoda. Neizostavni dio projekta je edukacija i osposobljavanje za rad mikroskopom Carl Zeiss Axio Imager.A2 microscope u sklopu tečaja optičkog mikroskopiranja i mikroanaliza.


Hrvatski restauratorski zavod jedan je od partnera na trogodišnjem projektu (2017.-2020.) Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija. Partneri na projektu su: Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije - DUNEA, Grad Korčula, Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o., Općina Smokvica, Općina Dubrovačko primorje, Općina Mljet, Hrvatski restauratorski zavod, Sveučilište u Dubrovniku, Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, Obrt Restauriranje namještaja Depolo i Dominium travel d.o.o. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.


Na sastanku u Stonu predstavljena je završna radna verzija vizualnog indetiteta i komunikacijska strategija projekta "Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija", za čije je idejno riješenje zadužena riječka tvrtka Prospekt. Riječ je o deveteročlanom dizajnerskom timu javnosti od ranije poznatom kao tvorcu novog vizualnog riješenja Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije. Također je izabrano i novo tržišno ime budućeg turističkog proizvoda koji će proizaći iz ovog projekta  - "Putevima prošlosti", ujedno i novo ime kojim će se projekt ubuduće komunicirati u javnosti.

Rješenje vizualnog identiteta projekta tvrtke Prospekt


Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Središnje agencije za ugovaranje i financiranje Tomislav Petric potpisali su 15. prosinca 2016. u Dubrovniku ugovor za projekt „Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija“ vrijedan 32,6 milijuna kuna, koji će se većinom financirati iz fondova EU.

Go to top